Centrul de vizitare Calimani

Centrul de vizitare

Administrația Parcului Național Călimani a dat în folosință în anul 2013, Centrul de Vizitare din Comuna Șaru Dornei și două puncte de informare a vizitatorilor în comunele Panaci și Poiana Stampei. Punctele de informare sunt deservite de rangerii parcului care oferă informații vizitatorilor, atât legate de turism cât și de biodiversitatea parcului.
Centrul de vizitare al Parcului National Călimani este una dintre atracțiile centrale ale destinației pentru ecoturism Țara Dornelor. Acesta este gândit pentru a crește atractivitatea destinației și capacitatea Parcului de a comunica vizitatorilor valorile sale naturale și culturale într-un mod plăcut și interesant. Aici turiştii vor găsi:
• expoziție cu caracter educativ despre valorile din Parcul Național Călimani în interiorul centrului și o incursiune prin peisajul și cultura locală în curtea acestuia;
• un colţ de prezentare a produselor meșteșugite de localnici;
• potecă tematică special amenajată pentru o incursiune de două ore în lumea nevăzută a tinovului Șaru Dornei.

Cumpără bilet

Bilet Parc National Calimani

Știați că?

Șarpele de alun

Este un șarpe neveninos care trăiește și în zona parcului nostru și este ocrotit pin lege. Este un șarpe mic, zvelt, cu o lungime de până la 70—80 cm, coada de lungime mijlocie. Din cauza aspectului general și a petei închise de pe cap, mulți îl confundă la prima vedere cu o viperă. Spatele este brun sau brun-roșcat, la mascul, iar la femelă, cenușiu-brun. Desenul dorsal variază; de la nară, începe o dungă neagră-brună, care trece prin dreptul ochilor până la colțurile gurii. Parcul National Calimani

Scrie-ne!

Sperăm că ai găsit toate informațiile care să îți confirme că Parcul Național Călimani este locul perfect pentru următoarea ta aventură. Ai întrebări? Cauți informații mai detaliate despre subiectele prezentate în site? Completează formularul și îți vom răspunde în curând!

PARCUL NAȚIONAL CĂLIMANI

Adresa: Sat Șaru Dornei, Nr.54C, Comuna Șaru Dornei, Jud. Suceava
Cod poștal: 727515
©2021 PARCUL NAȚIONAL CĂLIMANI | TOATE DREPTURILE REZERVATE

TERMENI ȘI CONDIȚII, COOKIES, GDPR
Parcul National Calimani: Logo