Text demo Programe educaționale - Intrucat masivul Calimani se caracterizeaza prin modificari climatice frecvente, sugeram turistilor ce vor vizita zona sa consulte cu atentie website-ul www.inmh.ro pentru evitarea oricaror neplaceri cauzate de starea imprevizibila a vremii, pe durata deplasarii.
Nu uitati ca pentru orice plecare in Calimani este obligatoriu ca echipamentul detinut sa fie adecvat turismului montan, din inventarul caruia nu trebuie sa lipseasca pelerina de ploaie, bocanci tip "waterproof", haine groase, harta, lanterna, alte accesorii. Pentru alegerea traseului dorit, rugam luarea in considerare a faptului ca toate drumurile forestiere sunt inchise circulatiei publice, intrarea cu mijloace auto se poate realiza numai in mod exceptional pana la zona de limita a parcului (doar pe jud Sucevea unde exista acces pe drumul asfaltat pana la fosta cariera de sulf). In rest, distantele ce leaga drumurile principale de intrarile in parc sunt cuprinse intre 17 si 28 de km, trasee care vor trebui efectuate pe jos.
In functie de varianta de intrare aleasa, sugeram o cat mai buna informare asupra legaturilor auto sau pe cale ferata, astfel incat plecarea catre munte sa se realizeze la ore cat mai matinale pentru asigurarea timpului fizic necesar ajungerii la locul de popas (care este numai de tip camping, pe teritoriul parcului neexistand cabane sau refugii).
Pentru obtinerea de relatii suplimentare referitoare la starea vremii, alegerea traseelor optime, distante si accesibilitate, sugeram ca in planificarea vizitei Dvs in Calimani sa nu omiteti a contacta si pe reprezentantii Administratiei Parcului care sunt cei mai in masura in a va acorda aceste date.
Este un șarpe neveninos care trăiește și în zona parcului nostru și este ocrotit pin lege. Este un șarpe mic, zvelt, cu o lungime de până la 70—80 cm, coada de lungime mijlocie. Din cauza aspectului general și a petei închise de pe cap, mulți îl confundă la prima vedere cu o viperă. Spatele este brun sau brun-roșcat, la mascul, iar la femelă, cenușiu-brun. Desenul dorsal variază; de la nară, începe o dungă neagră-brună, care trece prin dreptul ochilor până la colțurile gurii.
Sperăm că ai găsit toate informațiile care să îți confirme că Parcul Național Călimani este locul perfect pentru următoarea ta aventură. Ai întrebări? Cauți informații mai detaliate despre subiectele prezentate în site? Completează formularul și îți vom răspunde în curând!